1231
kezdőlap | Médiaajánló | ufó-esetek | információk | elérhetőség | 4D movie | támogatók | ufó képek, illusztrációk

Délalföldi X akták

Idegen energiák?

A délalföldi tanya rejtélye még megoldatlan.Betegségnek indult, de már biztos, hogy ennél jóval többrÅ‘l van szó. De vajon mitÅ‘l ájulhat el egy család 3 tagja egyszerre? Miféle ismeretlen erÅ‘, energia, sugárzás okozhatja a megmagyarázatlan rosszulléteket és tüneteket egy dél-alföldi tanyán, s honnan, mitÅ‘l, esetleg kiktÅ‘l származik?
Ezekre a kérdésekre keresték elsÅ‘sorban a választ az Ufo-Controll munkatársai azon az Å‘szi délelÅ‘ttön, amikor is egy kétségbeesett telefonhívás nyomán megérkeztek a falu szélén álló házba, amely egy kis domb tetejérÅ‘l gyönyörködhet a buja növényzetű, gondozott kertben, és a messze elnyúló szÅ‘lÅ‘táblákban. A hely varázsa azt sugallta: itt bármi megtörténhet...

A TV2 Aktív is beszámolt a megdöbbentÅ‘ történetrÅ‘l.Október elején az esti órákban megszólalt Sós Tibor telefonja: zaklatott nÅ‘i hang kért segítséget, mondván, az utóbbi idÅ‘ben megmagyarázhatatlan események egész sora veszi Å‘ket körül, pokollá vált az életük a tanyán és senki nem tud tanácsot adni. Ám ekkor még a neves kutató sem gondolta, miféle lavinát indít el ez a hívás. Néhány nap múlva már személyesen hallgattuk a család beszámolóját, amelyet talán két szóval lehetne leginkább jellemezni: hátborzongatóan döbbenetes.

Évtizedek óta ismert az idÅ‘sebb hölgy, V. Péterné Addison-kór nevű betegsége, amelyet gyógyszeres kezeléssel tartottak karban. Az elmúlt öt esztendÅ‘ alatt mindössze 2-3 alkalommal volt komolyabb rosszulléte, illetve eszméletvesztése. Az elmúlt év szeptemberétÅ‘l viszont 3 hónap alatt 5 alkalommal ájult el, ezért újabb komoly kivizsgálásokon esett át - közöttük CT, illetve MRI vizsgálaton is - amelyek azonban nem vezettek újabb eredményre.
Ezen az ágyon lett rosszul  és szenvedett égési sérüléseket a házaspár.2003. december 24-én este 6 óra körül V.-né ismét rosszul lett. Gyengének érezte magát, ezért 29 éves lánya segített neki felöltözni. Közben az édesapát, V. Pétert is ájulás kezdte környékezni, ezért bement a szobába és ledÅ‘lt. Ekkor már az édesanyjával foglalatoskodó Zsuzsa is tarkótájékról kiinduló, egyre erÅ‘sebb fejfájást és szédülést tapasztalt magán. Kiment az elÅ‘szobába, hogy megkeresse édesanyja kabátját, közben a szédülés, rosszullét egyre fokozódott. A fogason lógó kabátot még sikerült megfognia, ám hogy ezután mi történt, arra már nem emlékszik.
"El sem tudom képzelni, hogy mi történhetett velem. Ott álltam a fogasnál, arra még emlékszem, hogy megfogtam a kabátot, de arra már nem, hogy elengedtem volna. "
A különös jelenetet végignézte barátja is, aki néhány másodperccel korábban lépett be az udvari ajtón.
"Zsuzsa befordult a fogas felé, a kabátért nyúlt, majd csak állt ott remegve. IdÅ‘nként mintha a lábai is
rogyadoztak volna.
Odasiettem hozzá és megfogtam, abban a pillanatban összeesett. Körülbelül 4-5 percig feküdt teljesen élettelenül a kövön; úgy tűnt, nem is lélegzik. A nadrág teljesen átnedvesedett rajta. Ennek az ajtónak a közelében a család 3 tagja is elájult.Mondanom se kell, hogy én is gyorsan leizzadtam. Nem tudtam, ott merjem-e hagyni, vagy rohanjak telefonálni?
Mikor magához tért, semmire nem emlékezett, csak nagyon erÅ‘s tarkó tájéki fejfájásra panaszkodott, egy ideig még zsibbadt a szája és nehezen bírt beszélni."

Az eset utólagos rekonstrukciója során kiderült, hogy egyetlen óra leforgása alatt a család mindhárom tagja hosszabb-rövidebb idÅ‘re eszméletét vesztette. Figyelemre méltó tény, hogy az idÅ‘s férfi, valamint 29 éves lánya semmiféle betegségben nem szenvedett korábban...
Ismeretlen okból bekövetkezett ájulások nem elsÅ‘ ízben fordultak elÅ‘ kutatásaink során. Az alábbi sorok tartalmának kísérteties hasonlósága önmagáért beszél.

Sz. Lilit az ajtóban lepte meg a bénító fénycsóva.Fia is az ajtóban esett össze.A GyomaendrÅ‘d környéki tanyán élÅ‘ Sz. Lili a hajnali órákban fia szobáján keresztülhaladva a küszöbig jutott el, amikor azt tapasztalta, hogy a szántóföldek irányából vakító fény világít be az ablakon.
"A következÅ‘ pillanatban hirtelen émelygés és rosszullét tört rám, és mintha kirúgták volna a lábaimat, ájultan estem össze."
Lili 12 éves fia a zajra riadt fel álmából, és rögtön felkelt az ágyból.
"Csak arra emlékszem, hogy elindultam az ajtó felé, innentÅ‘l kezdve teljes a filmszakadás... A következÅ‘ emlékképem az, hogy fekszem a küszöbön, és nagyon fázom."
A fiatalembert végül nÅ‘vére cipelte el az ágyig, szinte a szó szoros értelmében, ugyanis a srác annyira rosszul volt, hogy a segítség ellenére többször visszaesett a földre.
Végighallgatva a fenti történetet, akkor végül annyi kiderült - s ez az adott eset "megfejtésében" sokat segített - hogy a furcsa jelenségek között idegen lényekkel való találkozások is szerepeltek.

Ha a Varga család abban reménykedett, hogy kálváriájuk véget ért, sajnos súlyosat tévedtek. Tíz hónap telt el csupán, s a rémület folytatódott...
V. úrnak  a gyógyszer bevétele közben az  ujjai görcsbe rándultak.2004. szeptember 22-én éjfélkor V.-né fulladásra és erÅ‘s tarkótáji fájdalomra eszmélt. Fel akarta kelteni férjét, ám kiderült: Å‘ már ébren van, és hasonló tünetek gyötrik. Az idÅ‘s ember felkelt és elindult a konyhába gyógyszerért.
"Nagyon kótyagosnak éreztem magam, - meséli a 68 éves Péter bácsi - szinte forgott velem a világ, a szívem meg majd kiugrott a helyébÅ‘l. Kivettem a gyógyszeres fóliát a fiókból, odamentem a vízcsaphoz, közben próbáltam kibontani a gyógyszeres papírt. Nem sikerült, ugyanis a jobb kezemen az ujjaim szinte teljesen megmerevedtek. Úgy beleállt a görcs, hogy meg sem bírtam mozdítani Å‘ket. Az elsÅ‘ tablettát leejtettem, csak a másodikat sikerült lenyelnem. Elindultam vissza a szobába. A következÅ‘, amire emlékszem, hogy ülök a fotelben."
Az idÅ‘s hölgy végül aggódni kezdett, vajon hol lehet ilyen sokáig párja, ezért keresésére indult.
"Sokáig nem jött a férjem, meg furcsa zajokat is hallottam, ezért felkeltem és kibotorkáltam utána. A szobaajtóban állva láttam meg, hogy a férjem ott fekszik ájultan a szÅ‘nyegen. Átléptem rajta, hogy bemenjek a konyhába vízért, de a következÅ‘ pillanatban - pont a konyha küszöbénél - én is összerogytam és elájultam. Amikor magamhoz tértem, a férjem már ott ült a kisszobában a fotelben, nekem pedig iszonyatosan fájt a fejem, a nyakamon és a tarkómon szinte lángolt a bÅ‘r, a hálóingem alsó része pedig teljesen átnedvesedett."
Pár perccel késÅ‘bb, mikor már újra képesek voltak kommunikálni, kiderült: a férjnek az arcán égett nagyon erÅ‘sen a bÅ‘re, ezért úgy döntöttek, vizes ruhával próbálják enyhíteni fájdalmaikat. Ezután kétségbeesetten felhívták az ügyeletet, ám az ügyeletes orvos - amúgy a távolból - ellátta Å‘ket "jó tanáccsal", miszerint " éjszaka aludni kell, nem rosszul lenni " és annak ellenére, hogy az ájulásról, szapora szívverésrÅ‘l, magas vérnyomásról is beszámoltak a telefonálók, úgy döntött, hogy nem megy ki a helyszínre.
A hölgy nyakán még 10 nap  elteltével is jól látszottak az égés nyomai.A férj homlokán barnás foltok  is keletkeztek.A rendkívül kétségbeesett házaspárt másnap reggel érte a következÅ‘ trauma, ugyanis a férfi arca, illetve a hölgy nyaka - ahova éjszaka a vizes ruhás borogatást helyezték - leégett és felhólyagosodott.
V. Péter arra is emlékezett, hogy kótyagossága szinte egész nap megmaradt, ám ennek dacára - stresszhelyzet, erÅ‘s fejfájás, szédülés ide vagy oda -órákig nehezen magyarázható jó kedve volt. Szinte "dalra akart fakadni".

Sós Tibor kutató szerint figyelemre méltó az a részlet, hogy mindketten a jobb oldalukon aludtak a rosszullét elÅ‘tt: a hölgy az ablak felé fordulva, a férj pedig mögötte szintén abban az irányban. Ennek a jelentéktelennek tűnÅ‘ információmorzsának nagy jelentÅ‘sége lehet annak megítélésében, hogy a hölgynek miért a nyaka, a férjnek pedig az arca égett le egy ugyanazon idÅ‘pontban.
Alig telt el egy hónap, alig múltak el az égési sérülések nyomai, a rosszullétek folytatódtak. Az ezúttal a helyszínre érkezÅ‘ orvosi ügyelet tanácstalan volt, ezért az idÅ‘s házaspárt lányuk még aznap éjszaka a legközelebbi városi kórházba vitte.
Másnap délelÅ‘ttre az Å‘ket vizsgáló adjunktus, dr. M. Károly a következÅ‘t állapította meg: az Addison kórban szenvedÅ‘ anyuka betegsége jól karban van tartva, ezért az éjszakai ájulásos rosszullét azzal nem magyarázható. A két személy esetében semmi olyan, betegségre utaló jelet nem találtak, ami magyarázatot adhatott volna a történtekre . (Egyébként hasonló eredmény született az elÅ‘zÅ‘ évi rosszullét-sorozat után a szegedi klinikán, mi több, Pécsen is.)
(Fontos tudni, hogy az Addison-kórra jellemzÅ‘ tünetek között nem szerepel a heves szívdobogás és tarkótáji fájdalom. A betegség jellegzetessége, hogy a vérnyomás idÅ‘nként alig mérhetÅ‘, és maga a folyamat sokkal lassabban alakul ki, illetve hányingerrel, hidegrázással is párosulhat.
A szóban forgó rosszullétek során viszont minden alkalommal szapora szívverés, viszonylag magas vérnyomás, pulzus, nyakból kiinduló, erÅ‘s, lüktetÅ‘ jellegű tarkótáji, valamint idÅ‘nként görcsös izomfájdalom jelentkezett, amelyet gyengeség, látászavarok, erÅ‘s szédülés, valamint szinte minden alkalommal eszméletvesztés követett - egyszerre több családtagnál.)
A kórházi látogatás egy dologra azonban bizonyosan jó volt: az idÅ‘s férfi felfigyelt valamire utazás közben. Úgy érezte, ki van száradva: rettenetesen szomjasnak érezte magát. Az utazás közben és másnap délelÅ‘tt több liter folyadékot elfogyasztott. Ez szintén nem egyedülálló eset: jó néhány évvel ezelÅ‘tt egy békési kosárfonó bácsika szintén átélt egy ismeretlen energia által okozta nemkívánatos hatásokat.
"Teljesen legyengültem és ágynak estem. A látásommal is történt valami, úgy éreztem, mintha az egész belsÅ‘m kiégett volna, és literszámra nyakaltam a folyadékot. Napokig eltartott ez az állapot."
A két eset között egyéb párhuzam is felfedezhetÅ‘. Egy éjszaka V.-né felkelt, és kiment a szobából, majd visszatért, eközben a szeme elÅ‘tt egy sárga, kb. zseblámpaüveg-méretű fénygömb lebegett. Elmondása szerint nem kapcsolt villanyt, mert a fény bevilágította azt részt amerre éppen járt. MielÅ‘tt feltennénk a kérdést, vajon mi volt elÅ‘bb, a "mehetnék", vagy a fénygömb, olvassunk bele egy másik beszámolóba!
"...megjelent a bal szemem elÅ‘tt egy sárga, rágógumi nagyságú kis golyó, a fejemben pedig furcsa búgást hallottam. EttÅ‘l a pillanattól kezdve követnem kellett a kis golyót..."
Hát, azt hiszem, ez bonyolítja kicsit a dolgokat...
Dr. Milasin Tamás fizikus az ÁNTSZ  munkatársa, is végzett méréseket a helyszínen.Mint azt több szakorvosi vélemény alátámasztani látszik, nem egy szokványos betegséggel van dolgunk. Hasonló negatív eredménnyel zárultak a Csongrád Megyei ÁNTSZ munkatársa, dr. Milassin Tamás fizikus által elvégzett helyszíni vizsgálatok is. Véleménye szerint a ház építÅ‘anyagai, valamint a beépített egyéb szerkezetek a lehetÅ‘ legalacsonyabb radioaktivitást tartalmazzák. Sugáregészségügyi szempontból a mérés során nem találtak kapcsolatot a mérhetÅ‘ sugárzások szintje és a rosszullétek között.
No, ez volt az a pillanat, amikor a fogadatlan prókátoroktól a szakemberekig mindenki elkezdett tippelgetni, és egymást érték a hajmeresztÅ‘bbnél hajmeresztÅ‘bb ötletek. A démonok éppúgy szóba kerültek, mint a Föld mágneses erÅ‘tere, a szén-monoxid-mérgezés (amelynek kapcsán - talán félreértésbÅ‘l, legalábbis jó lenne ezt hinni - támadások is érték a helyszínelÅ‘ kutatókat), ufók, műholdak káros kisugárzása, stb. - de hát a rejtélyek már csak ilyenek...
Sós Tibor elektromágneses  sugárzást mér a helyszínen.Sós Tibor véleménye szerint a vizsgálatok jelenlegi stádiumában nagyon nehéz az eseményekkel kapcsolatban állást foglalni. "Annak ellenére, hogy a mozaikokat tekintve, a tanyán történtek sok momentuma az ufó jelenségek csoportjába is besorolható, nem mondhatom, hogy egyértelműen azzal állunk szemben. Ehhez kevés az információ. Amikor viszont az ufók szóba jönnek, nem szabad figyelmen kívül hagyni például olyan információkat sem, amelyek önmagukban, külön-külön keveset nyomnának a latban, de ha együtt mérlegeljük, mégiscsak figyelemre méltóak. Ilyen például, hogy a ház bizonyos részeiben idÅ‘nként áramszünet van. Szakemberek már többször is eredménytelenül keresték az okát. Azt elmúlt egy év alatt teljesen ok nélkül a hálószobában éjszaka mintegy 6-8 alkalommal fel- és lekapcsolódott a villany. Igaz, hogy több évvel ezelÅ‘tt, de ketten is láttak egy több méter hosszúságú, ezüstösen csillogó, azonosítatlan objektumot a szomszéd tanya felett, és végül Péter bácsi arról is beszámolt, hogy az utóbbi egy hónap alatt az ágyában fekve kétszer került teljesen blokkolt állapotba.
A szemtanúk elbeszélése nagyon hiteles, ezért egy percig sem volt számomra kétséges, hogy ezek az események megtörténtek. Emiatt nagyon komolyan kell venni, mi több, segíteni kellene valamilyen módon ezeken a szenvedÅ‘, rettegÅ‘ embereken.
Véleményem szerint egy olyan típusú energia okozhatta a V. család problémáit, ami csak idÅ‘szakosan jelentkezik, számunkra csak részben, esetleg egyáltalán nem ismert.
Nagyon elgondolkodtató a kérdés második fele is, miszerint természetes, vagy netán mesterségesen elÅ‘állított "energianyalábokról" lehet szó, és ha mesterséges, az univerzum mely részén keressük a gazdáját?

Sós Tibor Ufo - Controll Szeged

1231