1231
kezdőlap | Médiaajánló | ufó-esetek | információk | elérhetőség | 4D movie | támogatók | ufó képek, illusztrációk

A rejtélyes magnéziumrúd

Már több mint két évtizede itt van hazánkban, elemeztük az összetételét, tudjuk, milyen körülményes volna az előállítása, ismerjük a történetét, mégsem használtuk fel mind a mai napig semmire. Mi több, az iránta tanúsított érdeklődés is visszafogottabb, mint amilyet kuriózum-volta miatt megérdemelne. Pedig a hazai ufótörténelem talán legjelentősebb tárgyi bizonyítékáról van szó...

- Egy meleg, nyári éjszakán kint aludtam a teraszon. - idézi fel az eseményeket Bakó László.

- Olyan emlékképeim maradtak vissza, hogy benn ülök egy fényes kis terem jobb oldalában. Előttem egy ferde, fehéres szürke asztal, az asztalon pedig hosszában csíkok voltak.
- Jobbról mellettem állt egy alak, és egy húsz-harminc centiméteres rudat húzgált a csíkokon, közben beszélt hozzám. Néhány mondatára egészen tisztán emlékszem...
Például azt mondta, hogy már elhagytuk a Földet. Arra is emlékszem, hogy távolságokról beszélt. A következő emlékképem, már újra a teraszon: összegörnyedve ülök az ágyamon, nagyon rosszul érzem magam, fáj a fejem, hányingerem van. Az ágyam mellett állt egy kocka alakú papírdoboz. Ahogy odapillantottam, észrevettem, hogy nagyon erős zöld fénnyel világít valami.

Ennyi, és nem több a szenzációs magnéziumrúd megtalálásának története. Innen indul a már több mint húsz éve tartó kálváriája. Szerencsés tulajdonosa - attól való félelmében, hogy elvehetik tőle - először elásta, majd később, érthetetlen okból darabokra vágta. De tehetett vele akármit, igazából senkit nem érdekelt a tárgy sorsa, még aztán sem, hogy létezése nyilvánosságra került. Lehet, hogy ez a rúd, és az érthetetlen semmittevés a legjobb példa arra, hogy az emberiség még nem érett meg a kapcsolatfelvételre. Lehet, hogy kezünkben volt a kulcs, hogy beléphessünk az univerzum kapuján, csak még nem tudjuk, hogyan kell használni?

Egy apró érdekesség: néhány évvel ezelőtt japán televíziós forgatócsoport érkezett hazánkba. Terveik között első helyen szerepelt, hogy felkeressék a nevezetes magnéziumrúd tulajdonosát. ( Hogy honnan tudtak a létezéséről?! ) Miután hazatértek, a felvételek alapján rekonstruálták. Érdemes eljátszani a gondolattal, vajon változtatott volna-e az emberiség történelmének folyásán, ha ezt a nevezetes tárgyat nem hazánkban "felejtik" az idegenek, hanem, mondjuk, Japánban?

1231