1231
kezdőlap | Médiaajánló | ufó-esetek | információk | elérhetőség | 4D movie | támogatók | ufó képek, illusztrációk

 

Információk

 

SÓS TIBOR produkciós vezetÅ‘, szerkesztÅ‘-műsorvezetÅ‘ (06 20/346-3901)
Ufókutatóként és amatÅ‘r videósként az ufók nyomában az országot járva kezdte pályafutását. ElsÅ‘ önálló dokumentumfilmjének megjelenése után kérték fel a televíziós közreműködésre. Az általa felkutatott, megdöbbentÅ‘en hiteles riportok hamar a legnézettebb műsorok közé emelték a 4.D-t. Esetfeldolgozásaival azóta már az összes országos csatornán találkozhattak a téma szerelmesei. Az elmúlt évek munkásságát mi sem fémjelzi jobban, mint négy darab 90 perces dokumentumfilm, illetve nagysikerű könyvének megjelenése. Országos pályázaton 2000-ben NÍVÓDÍJBAN, 2001-ben nemzetközi PAX GALACTICANA díjban részesült. Alapítótagja - közel nyolc évig elnöke - jelenleg elnökségi tagja a Magyar Ufókutató Szövetségnek.


KOROKNAY KÁROLY, rendezÅ‘
1980-ban segédoperatÅ‘rként kezdett dolgozni a Magyar Televízióban, majd operatÅ‘rként, gyártásvezetÅ‘ként, késÅ‘bb szerkesztÅ‘ként, végül a mai napig rendezÅ‘ként tevékenykedett. 1986-ban alapító tagja volt az akkor induló helyi televíziónak. Eredményesen szerepelt filmfesztiválokon: fÅ‘díjat, különdíjat, vagy éppen a "legjobb operatÅ‘r" díjat nyerte. 1994-ben felkérték a Szegedi Televízió vezetésére. A 4.D műsor születésére így emlékszik vissza:
"- Elcsentem a kislányomtól egy kis piros kockás füzetet, és ebbe írtam fel minden új ötletemet. Az egyik oldalon volt egy bejegyzés: Havonta 60 percben tudományos-fantasztikus, UFO témával foglalkozó magazint indítani."
A műsor azóta is minden hónapban jelentkezik. A rendezÅ‘ a témához kapcsolódó ars poeticáját így fogalmazta meg: "Hiszem, hogy léteznek földönkívüli értelmes lények. Szeretném tudni is!"


SZÁRAZ FERENC, műsorvezetÅ‘

Egyik alapítója, s megszűnéséig munkatársa volt a Tisza Rádiónak. A rádiózással párhuzamosan a Telin Televízió képernyÅ‘jén is hétrÅ‘l hétre feltűnt, elÅ‘bb D. Tóth Júliával közösen, késÅ‘bb önálló műsorokkal.
"- A televíziózás és a rádiózás mindig is kiegyenlítették egymást a munkám során. A Rádió 88, ahol az elsÅ‘ lépéseket tettem; a Rádió Plusz, ahol mint stúdióvezetÅ‘ komoly tapasztalatokat szerezhettem. 20 év után a SZEPLAST Zrt. marketing kommunikációs vezetÅ‘jeként az eddig szerzett tapasztalataimat kamatoztathatom egy kiváló csapatban. A Negyedik Dimenzióban is barátokra, s nem utolsósorban szakmai kihívásokra leltem. Déri János Nulladik Típusú Találkozások című műsorát gyermekként rendszeresen néztem, kötÅ‘dtem a témához. Örömmel vettem, amikor megkeresett Sós Tibor, s bízom benne, hogy a számtalan kérdésbÅ‘l néhányra talán megleljük a választ... Mindenesetre keressük, a nézÅ‘kkel s a szakértÅ‘kkel együtt!"


 

1231